(22.6.2018, 10:20)Eldenroot Napsal(a): Minirozšíření Japonské budovy byly podle mne vydány jen proto, že někdo za ně vydavatelství HiG zaplatil ohromnou částku nebo něco na oplátku slíbil... Jinak si to nedokážu vysvětlit - grafická stránka opravdu až škaredá a hlavně se to vůbec nehodí do tématiky modrého Carcassonne... vždyť Carcassonne je město ve Francii, Japonsko na druhé straně zeměkoule 
Minirozšíření Japonské budovy bylo přímo cíleno na Japonský trh (viz. odkaz:
[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
) a ze strany evropského fanouška Carcassonne je vnímáno jako "škaredá" rarita.
O tomto problému bylo sepsáno již spoustu příspěvků.
Pojďme se v tomto tématu spíše zajímat o hratelnost a návaznost jednotlivých grafických prvků:
-Minirozšíření je bez problému hratelné s oběma edicemi.
-Grafické prvky na sebe dobře navazují.
-Co se týká odstínu kartiček tak ten nesedí ani s jednou edicí (ale to není bohužel problémem jen tohoto rozšíření).
ODKAZ V CARCAPEDII: [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
VERDIKT:
-Rozšíření vybočuje z celé koncepce hry Carcassonne, která je věnována středověké Evropě. Podle mě, by si Japonci zasloužili Carcassonne celé předělané podle "japonského středověku".
LZE Z jistými
VÝHRADAMI DOPORUČIT.
____________________________________________________________________________________________________________
POZNÁMKA:
-Můj dotaz vám, ohledně fotek rozšíření a jednotlivých edic. Stačí fotografie příslušného rozšíření s kartičkami nové edice, nebo ještě umístit tu samou fotografii v edici původní?