CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Výběr verze hry

téma založeno uživatelem Kimkong - 25.12.2023, 23:19 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 1 Kimkong 1 Mati 1 šmoula 1
Jako dárek k vánocům jsem dostal za úkol si vybrat jednu ze Stand alone neboli spinoff verzi hry. Ale je jich tolik a žádné carcassonne jsem nehrál. Jakou by jste mě doporučili? Amazonku? Zlatou horečku? Lovce? Nebo něco jiného?
ak by som mal ohodnotiť prvé tri tak by išli v tomto poradí:

1. 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

( neviem či je možné to už zohnať) 

2. 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

3. 

alebo

zvyšné by som zaradil na 4 pozíciu.. (nie sú zlé ale nesedela mi hra) 
Ale je to subjektívny názor každého hráča. To čo sa mne lúbi nemusí sa tebe.. Takže možno si poprečítaj pravidlá a uvidíš možno ti dačo padne do oka.
Odpovědět
Za mě bych začal něčím co lze sehnat v ČR:
1. Safari
2. Zlatá horečka nebo Lovci a sběrači
3. klidně sáhnout do zahraničí pro Přes kopec a údolí, archu úmluvy nebo jižní moře Mrknutí
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
-Víceméně souhlasím se šmoulou:

1. Safari
-Mohu jen doporučit, hra je hezky vyvážená a herní mechaniky jsou o něco jiné než je klasické Carcassonne.

2. Zlatá horečka
-Jedná se o další velmi vydařený spin-of tentokrát z Divokého západu.

3. Lovci a sběrači (nová edice)
-Tady také člověk určitě neprohloupí! Dříve než vyšla další rozšíření pro klasické Carcassonne byla tato hra daleké lépe herně propracovaná a určitě minimálně o level výše. Nový grafický "kabátek" hře velmi prospěl.

Co se týká spin-of her které u nás nekoupíš, nebo již jdou obtížně sehnat, tak za sebe velice doporučuji tyto:

1. Star wars
-Pro fanoušky Hvězdných válek a Carcassonne jasná volba, jsou zde zajímavé herní mechaniky se souboji o území.

2. Přes kopec a údolí
-Zajímavý Carcassonne ve kterém se farmaří a chovají zvířata.

3. Zimní krajina (nová edice)
-Carcassonne převlečené do zimního kabátu. Tenhle spin-of mám hodně rád, jsou tady vidět velice hezky barevné figurky a já se díky tomu lépe orientuji ve hře, než je tomu u klasiky.
Chmura Zelený meeple
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)