CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Carcassonne 2.0 v ČR

téma založeno uživatelem Petr Jirousek - 30.12.2015, 0:48 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 3 Eldenroot 5 Michael Pine 1 Miroslav Váša 2 nezbi 2 Petr Jirousek 2 Tomáš 1
Dobrý den, zakoupil jsem si hru Carcassonne v e-shopu Alza.cz, po otevření jsem zjistil, že se jedná o nové vydání hry, se kterým jsem se doposud nesetkal. Dříve jsem hrál Carcassonne u přátel a hra se mi líbila, tak jsem se rozhodl si jí zakoupit.  Při zakoupení nikde nebylo avizováno, že se jedná o nové vydání a vzhledem k tomu, že už jej mám, jsem se rozhodl že si všechna rozšíření koupím v novém designu hry. Ovšem nikde v českých e-shopech se nedá zjistit jestli prodávají aspoň základní hru ve verzi 2.0, stejně jako tomu bylo u Alzy. Proto bych se chtěl zeptat, jestli máte někdo zkušenosti, kde se dá koupit verze 2.0 a její rozšíření případně bych se chtěl zeptat, zdali již dorazila některá z rozšíření v české lokalizaci do českých obchodů. Moc vám děkuji za odpověď.
Z Carcassonne 2.0 je zatím celkem problém rozšíření v ČR zatím nevyšla. V letošním roce bylo 1. a 2. rozšíření verze 2.0 vydáno v Polsku. Předpokládám, že budou v novém kabátě vydána postupně všechna velká rozšíření hry - jen je otázkou kdy to bude...

U nás vyšla pouze Carcassonne Zimní krajina - jedná se o základní hru verze 2.0 v zimní úpravě.

Odkaz:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

K této verzi je rozšíření Perníček (dá se koupit v pouze v zahraničí -GE)

Odkaz:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Co se týká mého doporučení doporučuji zakoupit Carcassonne Big box 2014 jedná se sice o "starší" modrý carcassone + další rozšíření. (Za rozumné peníze v jednom balení základní hra a další rozšíření.)

Ke starší verzi CARCASSONNE existuje velký počet oficiálních a neoficiálních rozšíření, které k verzi 2.0 NEJSOU!

Odkaz:

Chmura Zelený meeple
Odpovědět
První verze je stejně mnohem hezčí to mi nikdo nevymluví :) mimo téma:chci si koupit první 2 rozšíření, budou mít určitě stejnou barvu kartiček když jsou od všechny od Mindoku?
[-] 1x   endomame
Odpovědět
(30.12.2015, 14:25)nezbi Napsal(a): První verze je stejně mnohem hezčí to mi nikdo nevymluví :) mimo téma:chci si koupit první 2 rozšíření, budou mít určitě stejnou barvu kartiček když jsou od všechny od Mindoku?

No budu držet palce, aby to klaplo... :)  Bohužel ne vždy se to povede! Jak jsem již psal několikrát na těchto stránkách, záruka je Big box více rozšíření v jedné krabici - stejná barva - rozumné peníze... ;)
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
aha myslel jsem že barva je jiná jen když si rozšíření koupím v zahraničí :/ to je na hlavu postavené když stejný výrobce nezajistí stejnou barvu trávy :D
Odpovědět
(30.12.2015, 16:11)nezbi Napsal(a): aha myslel jsem že barva je jiná jen když si rozšíření koupím v zahraničí :/ to je na hlavu postavené když stejný výrobce nezajistí stejnou barvu trávy :D

Já osobně mám kromě rozšíření Věž a Mor barvy stejné, takže zase taková tragédie to není... :)
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Barvy sedí, mám velká rozšíření jak od Albi tak od Mindoku. Zde barva sedí na 100%, to samé když srovnám s Big Boxem... Bohužel co nesedí, tak je rozšíření Mor a Hrady
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Právě jsem dostal vyjádření přímo od Mindoku, kde se dají sehnat první dvě rozšíření 2.0 v české lokalizaci: 3via - Slovensko, Labyrint - Verica Píšová a Ráj deskových her. Tak, že kdyby měl někdo zájem, tak zde by se měli dát sehnat. Dále mi bylo doslovně napsáno "V tuto chvíli je v rozhodování, kdy pustíme nová rozšíření do veškerých prodejen kam dodáváme zboží." Důvodem je prý zásobené sklady starší verzi hry.
Odpovědět
Díky za informaci... ono podle mě doprodají starý dobrý Carcassonne a poté vypustí toto... za mě ale se jim nepovedl a nikdy zde nebude taková fanouškovská základna s tolika rozšířeními jako pro starý Carcassonne. Stejný názor zastává dle hlasování na Carcassonne Central přes 80% dotázaných. Jsem zvědavý, zdali vyjdou aspoň další rozšíření, nebo zůstanou jen u pár vybraných. Nechme se překvapit ;)
Odpovědět
(5.1.2016, 14:49)Eldenroot Napsal(a): Díky za informaci... ono podle mě doprodají starý dobrý Carcassonne a poté vypustí toto... za mě ale se jim nepovedl a nikdy zde nebude taková fanouškovská základna s tolika rozšířeními jako pro starý Carcassonne. Stejný názor zastává dle hlasování na Carcassonne Central přes 80% dotázaných. Jsem zvědavý, zdali vyjdou aspoň další rozšíření, nebo zůstanou jen u pár vybraných. Nechme se překvapit ;)
Podle mého vydají pouze ta rozšíření, která se nejvíce prodávala u klasické verze. Jde už jim pouze o peníze... :)
[-] 1x   Chmura
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)