CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Jak hrajete?

téma založeno uživatelem Zuzana Dolínková - 6.10.2014, 21:31 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 8 David Kyzlink 2 Eldenroot 8 gowery 2 Nellyas 2 pripluv 6 Skubin 1 šmoula 2 Uživatel 719 2 ZH6 2 Zuzana Dolínková 6
U nás doma padne nejdříve otázka Jaké Carcassonne se bude hrát?

A potom podle hry teprve vybíráme příslušné rozšíření.

Startovní kartu vybíráme zase podle Druhu hry.

Stačí to takhle?
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   pripluv
Odpovědět
(11.2.2018, 21:27)šmoula Napsal(a):
(11.2.2018, 20:45)Chmura Napsal(a): U nás doma padne nejdříve otázka Jaké Carcassonne se bude hrát?
 A potom podle hry teprve vybíráme příslušné rozšíření.
 Startovní kartu vybíráme zase podle Druhu hry.
 Stačí to takhle?
Plus co jsem slyšel tak @Chmura hrává se stojánky ... 

Ano to je správná připomínka!
 Ano díky stojánkům jsem dnes naši malou totálně porazil! (asi jen o 50 bodů) Cool
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
1. Karty jsem dříve používal také, když jsme hráli z více rozšířeními. Bodovací karty nám nestačili. Z Cundo.de se dá koupit další sada bodovacích karet (50-100 bodů)

ODKAZ:  

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

2. Další možnost je vyrobit si bodové karty vyšších hodnot. ke stažení zde na fóru.

ODKAZ:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

3. Další suprová vychytávka je Šmoulův Stojánek na karty a figurky. U nás doma si už nedokážeme žádnou hru představit.

ODKAZ:

Chmura Zelený meeple
Odpovědět
(19.3.2018, 18:58)gowery Napsal(a): Hrajete někdo s katapultem? Jakože nejen s kartičkama, ale i s tím vehementem, co střílí žetony? Já jsem k tomu docela skeptický, přijde mi to trochu infantilní.

No nevím jestli je to infantilní (možná jen trochu) hrál jsem s Katapultem pouze jednou a celkem to šlo. Spíš mě příde, že to zdržuje a efekt nic moc. Myslí si svoje
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
(19.3.2018, 21:24)Nellyas Napsal(a): také hrajeme s více rozšířeními ale jen se základními pravidli :)

Také jsem se dříve vyhýbal dalším pravidlům.

-Mohu-li doporučit tak hra dostává úplně jiný rozměr s prvním a druhým rozšířením.
-A proto bych radil postupně zkoušet zařazovat pravidla dalších rozšíření. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
U nás nejčastěji hraná rozšíření jsou 1. Hostince a katedrály + 2. Kupci a stavitelé + 3. Princezna a drak + 9. Ovce a kopce.

Z minirozšíření je nejvíce oblíbené mini 4. Zlaté doly.

Z amatérských rozšíření jsou to pak Piráti z Carcassonne.

Samozřejmě hrajeme se stojánky! Hra se třemi kartami má úplně jinou dimenzi a rychlejší spád (a to nemluvím o taktice). Cool
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
(20.3.2018, 11:11)Skubin Napsal(a): Pravidla ctíme z 1 a 2 rozšíření, ale jinak používáme všechny kartičky co máme, krom speciálních jako jsou tunely, sopky atp. ty přidáme jen v případě, že to budeme hrát včetně dalších pravidel daného rozšíření... Docela se nám to osvědčilo, jelikož jsme si tak nějak zvykli kazit druhým stavbu měst přiložením cesty atd. a díky kartičkám z dalších rozšířeních se to dá i tak snadno dostavit, ale když jsme měli méně kartiček, jeden se vždy zasekl a čekal pak celou hru jestli náhodou nepadne město s cestou doleva  a měl tak uvězněného rytíře i stavitele.  Vítěz

Přesně tak! Pravidla lze zavádět postupně, to závisí na zkušenosti a věku hráčů.

-Když jsme začínali hrát z dětmi tak jsme například nepoužívali figurku jako sedláka. Dneska se už bravurně přetahujeme o louky jen to frčí! Velký úsměv
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
(20.3.2018, 16:32)pripluv Napsal(a): To bys potřeboval mé děti. Ti si louky vždy zabookují na začátku a občas je fuška se k nim přifařit, nemluvě o přebití  Vítěz .
Sice si tím zablokují jednoho meepla prakticky na začátku, ale ve finále se jim to vždy vyplatilo.

U nás doma to vypadá podobně a jen se snažím nacpat na stejnou louku, nebo louku rozdělit tak aby s toho bylo co nejméně bodů. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  jak inkoust zasychá Kerry42 4 54 24.9.2024, 16:26
Poslední příspěvek: Kerry42
Pochlubte se - S kým hrajete? Chmura 58 15 375 16.7.2024, 6:11
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Rozdíly v designu meeplů, aneb jak šel čas Eldenroot 0 923 22.7.2017, 21:14
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)